Stackars Liten

Då har dagen kommit som jag två dagar efter förlossningen grät över, tanken på att min bebis skulle behöva må dåligt.
Tre veckor och redan förkyld, de känns hemskt, även om han än då länge sluppit feber känns de så hemskt att höra honom så snuvig och hostig, att känna sig så hjälplös att inte veta vad man kan göra för att han ska må bra.

Jag har pratat med apoteket och med sjukvårdsrådgivningen, men då han inte har feber fins de inte mycke mer än de självklara, amma,amma,amma näsdroppar, höjt under huvud o rygg. Har även hängt en trasa med Vicks ovanför sängen som skall göra de lättare att andas.  hoppas verkligen han blit frisk fort.

Adnan och adrian blev sjuka samtidigt, synd om stora bebisen med, han kan dock berätta vad som e fel, och idag var ja och handlade läkemedel piller värktabletter, mot hosta och massa sånt för 600 spänn, så hoppas de hjälper så allakan pusta ut.
Just nu sitter stora älsk och kollar på simpsons, dricker te med honung citron och whisky och pular panodil, vilken blanding,
min kärlek ligger i sin egen säng och sover, han sov där halva natten inatt med, de kändes tumt att inte ha honom brevid sig, men snart får han flytta tillbaka till mig =)

nu ska jag passa på att sova så jag kan vara vaken inatt om grabbarna behöver mig.

sov gott


Sedan Senast

Lite har hänt sedan jag skrev sist.
Druttis har träffat massa folk
Både min familj och adnans familj.

Min sida 
                                                                                                                                  
Mormor Carol
                                                                                                                        
Gammelmormor Dårdi 
                                                                                                              
Moster Denice  
                                                                                                                       
Tant Matilda 
                                                                                                                            
Morbror Micke  

Kusin Nova

och Philip                                                                                                                        
       
                                                                                                                                                                                                                                             


Adnans Sida

Farmor Kadrie

Farfar Isa

Fastrarna Nese, Nermin och Nesrin

Herr Zeko

Farbror Ali

Kusin Erzana                                                                                                                               
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi har även varit på två kontroller på BVC kontrolerat vikten och fått allmänn information.
Navel stumpen har trillat av.
Vii har börjat med sempers magdroppar då bebis vart lite fisig, dropparna har faktist hjälpt och magen blivit bättre =) nu kan vi andas igen och slipper hoppa i taket av rädsla under natten när han vädrar =)
Vi har badat, de var ingen hit men de gick bättre andra gången.

varje dag är vi ute och promenerar några timmar, delsför att drutten ska få frisk luft, men även för att jag ska få komma iform =) kan inte springa och vara fetis hur länge som helst.
Vikten skriver jag inte in fråns ja gått ner allt =) dvs möjligen aldrig.

Jätte fina kläder har lillkilllen fått och jag tackar alla så jätte mycke för allt.

Nu hinner ja inte skriva mer, lite roligare inlägg en annan dag när de finns mer tid.

Men här kommer lite bilder

 


Från Vattenavgång Till Bebis På Magen

20:10- Vattnet gick

Jag och älsklingen sitter i soffan och beställer kanaler via comhem,s hemsida
Helt plötsligt blev de blött o ja sa ja tror mitt vatten gick, eller så kissade ja på mig...
 ja sprang skrattandes till toa medans adnan sprang ner o skrek till mamma att mitt vatten gått.
Det tog inte många sekunder fråns denice matilda och mamma stod här.
Jag ringde till BB i Lund och fick pratat med en BM som bad oss komma dit. Medans ja satt på toa sprang adnan runt som en tokoch packade ner saker i bilen, samt gjorde de vattentätt för mig att sitta på sätet, me miljoner handukar och kisseplast. Sen var de dax att köra.

21:30- Undersökninngsrummet BB Lund

Mamma jag och Adnan körde till förlossningen och blev väldigt trevligt mottagna av en sköterska, vi blev visade till undersökningrummet där dom kopplade upp mig på en maskin som visade bebis hjärtljud och värkarbete.
Då mitt värk arbete inte ännu kommit igång blev vi hemskickade men informationen att om värkarna inte kommer igång inom 48 timmar så skulle en igångsättning göras.
Vi fick även reda på att pga svininfluensan så fick man endast ha en person hos sig, både under förlossningen och efter på patienthotellet, det var även tvunget att vara en och samma person.
Då vi hade bestämt oss för att ha mamma med under förlossningen kändes det lite jobbigt. Även om jag och Adnan är ett jäkla bra team så ligger en stor trygghet i mamma.
Mamma sa direkt ifrån att Adnan SKALL stanna att han inte fick gå miste om sitt första barns födelse. Och så blev de självklart.
Väl i bilen på vägen hem igen började jag ha konstiga känningar i magen och som fortsatte bak i ryggen, värkar?? Inte så hemskt tänkte jag.

22:10 - 2:00 Hemma med värkar

Efter en stund ´hemma började verkarna bli starkare och de gick fort, nu var dom inte så sköna längre, vi startade en värkberäknare via datorn för att hålla koll på värkarna, hur länge dom varade och hur ofta dom kom, under tiden hade vi kontakt med BB för att veta så vi inte åkte in för tidigt eller för sent, en kvinna jag pratade med sa jag skulle ställa mig i en varm dusch, de skulle ta topparna på värkarna.
Efter en stund i duschen konstaterade vi att de inte gjorde någon skillnad.
Värkarna kom med ca 3 minuters mellanrum och vi bestämde oss för att åter igen åka tillbaka till BB, denna gången endast jag och adnan, och nu för att föda barn.

2:20 På BB, Inskrivning

Vi blev tilldelade ett rum, en säng till mig och en till adnan , en gosig fottölj och en egen toalett, de kändes skönt att veta att saker var på g, snart var vi inte längre gravida utan föräldrar.
Vi fick en sköterska och en BM som jag inte vet vad dom heter, träffade dom 10 min totalt, BM sa åt mig att passa på att sova innan värkarna gör ont, och sa att dom värkarna jag har ni inte gör någon skillnad, där emot skulle ja undersökas senare när mina värkar blivit starka och kunde göra skillnad.
Så adnan somnade i sin säng, jag försökte andas egenom värkarna, och fokusera på att det är en bra smärta, ju mer ont desto bättre.

 kl 5.00 Undersökning och smärtlindring

Jag kallade på adnan och bad honom komma upp till mig, ja hade inte kunnat sova en blund och viste att ja inte skulle kunna göra de nu helller, tidigare hade ja fått en värmekudde som skulle hjälpa (patetiskt) den va skön pga att jag frös men hjälpte verkligen inte alls.
BM kom in och undersökte mig efter att adnan ringt på kl och sagt att värkarna blivit ännu starkare, efter en stund gick hon med på en undersökning och såg förvänad ut när ja hade öppnat mig 2 cm, hennes kontring var att de nu kommer dröjamånga timmar till, jag var ju förstföderska.
Hon började diskutera smärtlindring, ryggbedövning, petidin, akupunktur, bad osv
Jag gick med på akupunktur ( små nålar mitt uppe på huvudet och ett varmt bad.
Blev verkligen chockad när ja kom in i de så kallade badrummet, en skönt anpassar badkar, med mysiga tända ljus och med skön lavendel olja i vattnet, en kanna saft med is, känslannär man kröp ner i de varma varma vattnet var så skön.
BM kom in och satte i mina nålar medans jag låg i badet, för mig kändes de verkligen som bullshit, både att bada varmt och akupunkturen kändes som lurendrejeri, de må fungera för vissa men för mig var de ingen skillnad,
jag andades genom värkarna och försökte inbilla mig att ja kan ta detta, andas på, djupa andetag de e bra smärta , fick mycke beröm för min andning ( tänk om man då hade varit med på nån kurs under graviditeten med, då hade ja ju roxxat hehe) well adnan fick springa till parkeringen och lägga på¨mer pengar på parkeringen.
När han kom tillbaka hjälpte han mig efter vär värk genom att spola mig med kallt vatten, han var ett riktigt stöd.
Bm kom in och berättade att hennes pass var slut, nu var de morgon passet som skulle ta över.
Adnan hjälpte mig upp ur badet, stöttade och höll mig under värkarna på väg tillbaka till rummet.

Kl 7:00 Morgon passet, den nya personalen 

Jag ligger i sängen och försöker ta mig genom en värk när undersköterskan (Bea) kommer in, hon hälsade och sa sen till adnan att ta undan sängen och väskorna, hon lät inte trevlig, adnan reagerade och han var inte så glad över henne alls, en stund senare kom en ung tjej in Anna, min nya Barn morska ( imitt förlossningsbrev stod de att jag ville ha en äldre BM) Med sig hadehon en studerande Marie louise ( förlossningsbrevet stod de att jag INTE ville ha någon studerande)
Jag hade dock så ont just då så när anna frågade om det var ok att Marie luise var med svarade jag bara ja, M L såg dessutom väldigt snäll ut =)
Jag ångrar verkligen inte det nu,
och benidikte =) som var skrämande i början var en kanon undersköterska.
Alla tre var underbara, ett perfekt team.

Värkar och Lust gas

yeah värkarna sprang iväg, hur kunde dom bli så starka så fort, när man läser om att föda barn eller hör någon förklara hur de känns så kunde jag aldrig imitt liv förstå denna känslan, att veta att man e så nära sitt barn, men smärtan får de att kännas som de e så långt ifrån.
Trots smärtan tackade ja fortfarande nej till ryggbedövning, jag ville klara mig med Lust gas.
Masken åkte fram och vi fick instruktioner om hur man skulle andas i den, när man skulle börja andas och när man skulle sluta. Första värken med lustgasen känndes nästan ok, ja sög satan i masken så Anna sa, jane lägg nu ifrån dig masken, andas frisk luft du har full effekt i en minut. HEHEHE fick höra samma mening ett antal gånger under resten av värkarbetet.
Adnan stod hos mig hela tiden, såg till att jag drack dabbade av mig när jag var varm, fixade mina sladdar som gjorde baksug så istället för att ge mig dropp åkte mitt blod i i påsen, adnan fick hållaa min hand i en position för att de skulle vända sig rätt. Han pussa på mig skrattade med mig och fick tårar när jag sa jag inte orkar mer, ja kände mig så svag vissa stunder men adnan fick mig att förstå hur duktig jag var, han höll mig i handen trots att de gjorde ont vid varje värk.
Teamet tog väl hand om oss och försökte göra de så bekvämt som möjligt, jag stod på knä i sängen genom hela öppningsskedet, de kändes skönt och de kändes verkligen som ommer hände vid värkarna.
Jag andades flitigt i masken, vid toppen av värken skrek ja i masken, andningen fungerad einte längre, men att skrika ut i masken när de pressade på kändes bättre, rättare sagt nästan omöjligt att låta bli.
Anna masserade mig i svanken och Marie louise höll mig i handen o pratade med mig.

jag kommer ihåg ja frågade hur folk kunde va så dumma och gå egenom detta flera gånger, Anna eller marielouise hade 3 barn och ja frågade varför skaffade du så många =)
Jag skulle själv snart få veta varför man gör om det.

Undersökning-utdrivningsskedet-bebis

Undersökningg, alla verkade tro att vi hade många timmar framför oss kvar, och chockades när undersökningen gjordes och Anna sa att jag var öppen 10.... 8 cm på knappt 5 timmar, bra jobbat, inte konstigt de gjorde så ont.
Några förberedelser gjordes, en sladd sattes på bebis huvud, bebis var stressad och hans hjärtljud sjönk, en läkare och en till barnmorska kom in för att hjälpa till, de blev lite brottom att få ut honom.
Alla stod runt sängen och Anna sa, jane läg ifrån dig lustgasen, och när nästa värk kommer så ta ett djupt andetag och pressa hakan i bröstet o tryck.
Jag blev chockad, VAAAAA INGEN LUSTGAS ( de får dom ha på förlossningskliniken )
jag gjorde som hon sa, värken kom och jag pressade,
nytt andetag kryst, de gjorde inte ont...konstigt nog.... nu när ja tänker efter undrar ja varför var de pga av all uppståndelse runtomkring. ja vet inte.
Upprepa, djupt andetag kryst.
Den nya barmorskan som kom in klättrade upp på pallstege och tryckte hela sin vikt över min mage för att hjäpa bebis ut, hans hjärtslag hade gått ner till ca 50 och läkaren var beredd med sugklocka.
Jane Kryyyyyyyst, barnmorskan tryckte p min mage mellan krystvärkarna för att värkarna skulle komma tajtare, Efter 5 intensiva krysningar fanns han bara där, en "liten" bebis, min bebis nu var ja mamma.
Känslorna efter att fått upp denna lilla kroppen på magen, så skör, skrikande me sina stora ögon öppna tittandes omkring som ett frågetecken, den känslan gå inte oavsätt ordval att beskriva.
Min son var född och han mådde bra, vi lyckades.

Adrian kom 10:52
2009 09 04
Han vägde 4120 gr
och var 53 cm lång

Vill säga tack till den underbara personalen Anna, Bea och marie Louise som gjorde förslossningen till en fantastisk upplevelse, Tack för stödet ni var både för mig och adnan.
Utan eran fantastiska råd och hjälp hade min syn på förlossning kanske sett annerlunda ut.
Trots att jag knappt kan sitta gå eller resa mig upp kan jag med framsikt säga att jag kommer vilja ha fler barn, en förlossning är inte smärtfri, men de hade gjort så mycke mer ont att inte få hålla sin underbara son i famnen än att genomgå en förlossning.

Adnan, utan din insats hade vi inte haft vår son, tack för att du var så mycke starkare än jag kunnat föreställa mig, du stod stadigare än någonsin och lufte upp mig när ja föll, du tröstade och stöttade mig trots att det även för dig var påfrestande.
Tack älskling.

 Värkar kl 1.30

 Det fina badet

 Öppningsskedet precis innan 10 cm

Vår älskling, precis kommit

 Den berömda Brickan

 Precis innan förflyttningen till patienthotellet

 Meddelande från Töserna

 På hotellet

 en glad nybliven pappa

 Åka hem dräkten

 På väghem



KOMMER LÄGGA UPPFLER BILDER SEN, PÅ HUR DE VARIT SEDAN VI KOM HEM, VAD VI GJORT.
NU SKA VI BARA FORTSÄTA NJUTA





2009-4- September

Vår underbara Drutten har kommit.
Mer info kommer senare
Nu ska vi bara njuta


RSS 2.0